En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

03 - 04 Aralık Hafta Sonu Planı

01 Haz 2022 - 31 May 2023
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

03 - 04 Aralık Hafta Sonu Planı

#1

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Başlangıç Eğitimi

Daha öncesinde önceliğimizin Başlangıç Eğitimi olduğunu söylemiştik. Perşembe günü için ülkenin batı kesimini ve Marmara bölgesini kapsayan geniş bir yağış görünüyor. Hafta boyunca güncellemeler ile bu yağışın miktarı saati değişse de bu saatten sonra yağacağı kesinleşti gibi bakabiliriz. Gittiğimiz arazilerin yapısından ötürü Perşembe günü böyle bir yağış yağması cumartesi pazar için arazinin çamurlu nemli olacağını gösteriyor. Perşembe günü yağış miktarına göre hafta sonu için arazinin durumunu tahmin etmek daha da kolaylaşacaktır.

Çorlu bölgesi özelinde konuşacak olursak, kuzey türevlerine gittiğimiz farklı bir tepe daha mevcut bölgede ( Türkgücü )
Ancak bu hafta sonu için yukarda bahsettiğim arazi durumu ve rüzgar siddeti uygun gözükmüyor. Marmara bölgesinde de rüzgar Kuzey türevli olduğundan menekşe veya Maltepe sahil yer eğitimi planlayamıyoruz. Kuzey türevli rüzgarlara gittiğimiz çatalca nakkaş bölgesi de rüzgar şiddeti olarak başlangıç seviyesine uygun değil. Yani Bu hafta sonu da başlangıç eğitimi için boş geçecek gibi duruyor.

Başlangıç Eğitimi için sınav haftası hava durumu vs durumlarından dolayı haftalardır etkinlik yapamıyoruz. Fırsat olursa Kar dalgası gelmeden etkinlik planlayıp başlangıç eğitiminde önemli bir yol katetmeyi düşünüyoruz. Bildiğiniz üzere başlangıç eğitimlerine katılmak zaten zorunlu, özellikle hava durumu fırsat verirse önümüzdeki haftalarda düzenlenecek etkinliklere tam katılım sağlamanız ekstra önem arz etmeye başladı.

Peki akıllara şu soru gelebilir. Havalar böyle gider de uzun süre etkinlik yapamazsak ?

Bu durumda alternatif planımız olan Denizli Pamukkale kampı devreye girer. Her sene Ocak - Şubat aylarında ( Sömestr tatilinde ) yaklaşık 7-9 günlük bir Denizli kampı planlıyoruz. Pamukkale bölgesinin hem başlangıç için hem de irtifa uçuşları için uygun tepesi bulunması, yılın büyük çoğunluğunda uçuşa elverişli bir bölge olması vs gibi avantajları bulunmakta.

Örnek verecek olursak bu alternatif planımız şu şekilde olabilir;
8 günlük bir Denizli etkinliği ilk 2-3 gün yer eğitimi + alçak tepe uçuşları ile başlangıç eğitimini bitirir. Kalan 5 günde sonraki eğitim basamağı olan BPE nin irtifa uçuşlarını yaparız. Yani merak etmeyin başlangıç eğitimi öyle ya da böyle bitecek.


BPE+

Başlangıç eğitimi sürecinde BPE + etkinlikleri ikinci plana alıyoruz ancak bu sene hava sizden yana bunda @Nedim Teklik 'in parmağı olduğunu düşünüyorum.

Ne zamandır Uçmakdere havalarını bekliyoruz ama hâlâ kurtarı yok trakya bölgesindeki yağmur + şiddetli rüzgar Uçmakdere'yi eliyor.

Sakarya hafta başından beri güzel gösteriyordu ama Perşembe + Cuma görünen yağış siddetini artırınca elenmek durumunda kaldı. Bu mevsimde o miktardaki yağış tepeye çıkan yolu mahveder. İki gün için de gösterdiğinden az yağarsa son anda Sakarya planı devreye girebilir hazırlıklı olun.

Belki ülkenin batı kesimini etkisi altına alan yağış İnönü'ye uğramaz diye umut ediyordum ki son güncelleme ile Perşembe ve cuma gecesi Eskişehir de yağmurdan nasibini alacak görünüyor.

İstanbul içi rüzgar Kuzey türevli olunca nakkaş veya ormanlı akla geliyor. Önceliğimiz başlangıç eğitimi olduğu için nakkaş'a başlangıç yer eğitimi etkinliği planlanacaktı ancak rüzgar şiddeti başlangıç için çok fazla. Bpe+ pilotlar için ormanlı etkinliği planlanabilir gibi duruyor ama Cumartesi görünen yağış ne kadar yağar bilemeyiz. Şuan en olası senaryo Pazar günü birlik BPE+ ormanlı etkinliği olarak gözüküyor. Güncellemeleri takip ediyoruz ama eğer cumartesi yağış fazla olursa ormanlı da yalan olabilir.

Özetle en olası senaryolar 2 gün için Sakarya %20-30 ihtimal
Pazar günü için Ormanlı %50-60 ihtimal

Eğitmen müsaitlik durumlarından ve araç durumlarından bağımsız katılımcı sayısını görmek için etkinlik başvuru formu güncellenmiştir.

Etkinlik başvuru formunu doldurunuz.





Daha Fazla Bilgi Edinin :
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 03 - 04 Aralık Hafta Sonu Planı

#2

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Son güncellemeler ile birlikte BPE+ etkinlik için durum şu şekildedir:

Sakarya: Perşembe gecesi yağan yağış yerleri baya kötü hâle getirmiş. Tarlalar vs komple çamurmuş. Bugün ve yarın hava açık olsa Pazar günü için ihtimal olabilirdi ama ne yazık ki Cuma gecesi ve Cumartesi sabahında ufak da olsa yağmur gösteriyor ve hava kapalı. Yani Sakarya seçeneğini eledik

Ormanlı: İstanbul'da da benzeri bir yağış miktarı oldu. Ormanlı da bundan nasibini almıştır. Ama Ormanlı'nın arazi yapısı Sakarya Çorlu gibi değil önümüzdeki 2 gün boyunca da şiddetli rüzgar olacak diye gösteriyor yerlerin kurumasında katkısı olacaktır bunun. Tek sorun bugün gün içinde de yağışlı gösteriyor olması. Benim bulunduğum semtte de şuan yağışlı gösteriyor ama yağmıyor belki orası için de aynı şey geçerlidir. O yüzden Ormanlı'nın yerel pilotları ile gün içinde iletişime geçeceğim yağış ve yerlerin durumunu sorup Pazar günü için fikirlerini alacağım ( yerel pilot candır ). Pazar günü veriler sert gösteriyor son gittiğiniz ormanlı gibi Nakkaş'ta yer eğitimine geçebiliriz, hatta rüzgar sert diye Nakkaş'a geçip yerler çok çamur diye kulüp odasına dönebiliriz.

Özet: Sakarya ihtimali kalmadı, Ormanlı ihtimali de yalnızca Pazar için devam etmekte ama çok iç açıcı değil.

Araç konusu: @Serdar Dede ve @Bülent Sağır araçlarını getirebilirlermiş. Gelen pilot sayısı da ben dahil 11 şuan. 2 binek araca sığamıyoruz. Geçen Sakarya'da kiralanan araç ormanlı için günübirlik 2500 TL istiyormuş. Fiyat çok fazla değil ancak bu tarz uçuş ihtimalinin az olduğu bir etkinlik için kiralama yapmamayı tercih ediyoruz. +1 binek araç ayarlanıp gidilebilir. Ya da bazı arkadaşlar etkinliğe alınmayabilir. Kimseyi etkinliğe almamazlık yapmak istemeyiz tabiki ama bu tarz durumlarda kulübün öncelikleri olduğunu, herkesi her etkinliğe kabul etmek gibi bir zorunluluğumuzun olmadığını zaten biliyorsunuz. +1 araç ayarlanamadığı durumda bu senaryo gerçekleşecektir.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 03 - 04 Aralık Hafta Sonu Planı

#3

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Ormanlıdan 2 kişiyle görüştüm ( direkt orda ikamet eden ) bu sabah ufak bir yağış olmuş. Yarın için onlar da uçuşa gideceklerini söylediler ama bunu referans alamayız adamlar 5 dk de take off da oluyorlar. Sahil kumu ıslanınca çok çamur vs olmaz ama yine de kanadı çok ıslatacak nemlendirecek gibiyse uçuş yapmayız bilginiz olsun. Kamuoyu yoklamasına bakacak olursak çoğunluk denemek istiyor.

Hem araçlardaki yer sıkıntısından hem de etkinliğe gelecek tek eğitmen olmamdan kaynaklı ikişerli buddy olacaksınız. Zaten hepinizi aynı anda uçuşa çıkaramam ayrıca take off da yardım gerekecek birbirinize yardım edersiniz. Gün içinde etkinlik listesi yayınlanacak takipte kalın esen kalın..
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

Re: 03 - 04 Aralık Hafta Sonu Planı

#4

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

Net Etkinlik Ücreti, her etkinlik olduğu gibi etkinlik sonunda belli olacaktır.
Etkinlik Ücreti : 100 TL dir. Etkinlik içinde nakit para muhafazası ile uğraşmak istemediğimizden ödemeyi ibana göndermek zorunludur.



Belirtilen bedeli aşağıda verilen hesap bilgilerine gönderiniz :
  • Banka :
    • QNB Finansbank ( EnPara )
  • Hesap sahibi :
    • @Nilay Telbakıroğlu
  • Iban :
    • TR49 0011 1000 0000 0117 1604 94
Kilitli