En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

01 Haz 2022 - 31 May 2023
Kilitli
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#1

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

 ! Mesaj kısım: Başlık Aboneliği
Bu konu, yeni cevaplardan haberdar olmanız için CEVAP Bildirimi ( Başlık Aboneliği ) yapmanız gereken bir başlık türüdür.

Başlığı takibe alınız !


09.01 - 19.01.2023 : Güz Yarıyılı Final Sınavları
24.01 - 28.01.2023 : Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları

Yarıyıl tatilinde yapılması planlanan Denizli kampı bütünleme sınavları sonrasında yapılacaktır.

Denizli kampı ile ilgili tüm duyurular ve gelişmeler bu başlıktan seri şekilde paylaşılacağı için yeni mesajlardan bildirim alabilmeniz adına başlığı takibe almanız gereklidir.


Meteorolojik Durum

Bu tarz etkinliklerde meteorolojik durum klasik hafta sonu etkinliklerindeki gibi olamaz. 5-6 günlük bir etkinliğin ilk 2 gününün rüzgar durumunu tahmin ettik diyelim. Sonraki günlerin tahminini etkinlik öncesinde yapmak mümkün değildir. Resmi tatile denk gelen ya da bu tarz kamp gibi etkinliklerde hava koşullarına bakmadan ulaşım ve konaklama organizasyonu yapılmaktadır. Bu etkinliklere genel olarak bir yağışlı hava dalgası ya da lodos gibi fırtınalı olacak bir hava kütlesi olmadıkça gidilmektedir.

Denizli özelinde konuşacak olursak, Pamukkale 'nin yerel etkilerinden dolayı hava tahminleri rüzgarı ters yönden gösterse bile gün içinde uçuş çıktığını geçmiş tecrübelerimize dayanarak söyleyebiliriz. Pamukkale meteorolojik açıdan tuhaf bir yerdir.

Özetle, rüzgar yönüne bakmadan daha doğrusu çok dikkate almadan etkinlik planı yapılacaktır.


Etkinlik Amacı

Etkinliğe hangi amaçla gidileceğini şu andan söylemek pek mümkün değil ama anlık verilere göre Başlangıç Eğitimi bitmediği için melez bir etkinlik yapılacak gibi gözükmektedir. Yani hem Başlangıç Eğitimi hem de Eğitim Kampı 'nı içerecek şekilde bir faaliyet bizi beklemektedir. Yüz Yüzeyken de bahsettiğimiz gibi bu tarz melez etkinlikler daha önce yaptık. Örneğin faaliyetin ilk 2 günü Başlangıç Eğitimi, sonraki 4-5 günü Eğitim Kampı şeklinde geçmektedir.

Eğitim Kampı : BPE+ uçuşları yani irtifa uçuşları demektir.

Etkinliğe melez olarak ya da doğrudan Eğitim Kampı amacıyla da gidilse ilk gün yer çalışması ve alçak tepe uçuşlarıyla geçer. Başlangıç Eğitimi dışında burdaki amaç, kış döneminin kısır geçmesi sebebiyle hatırlatma ve performansı yukarı çekmektir. Öte yandan kaptanın gece boyunca araç kullanmasından dolayı gün içinde tepeye sorti atamayacak durumda olması da düşünülmektedir. Doğrudan Eğitim Kampı amacıyla gidilmiş olsa da hava durumuna göre gün sonu Dinamit Tepe 'den 1 irtifa uçuşu yapılarak gün kapatılır.


Katılım Türü

Katılım türü, tüm seviyeden öğrenci pilotlar için zorunludur. Ayrıca etkinliğin ilk günü yer çalışması ve alçak tepe uçuşu şeklinde geçeceği için, uzun süredir uçuş yapmamış herhangi bir seviyeden öğrenci ve/veya pilotun katılımını eğitmenler zorunlu tutulabilir. Bu durumda etkinliğe sonradan katılım kabul edilemez. Sadece erken ayrılabilirsiniz.

Başlangıç Eğitimi öğrencileri kendilerine ayrılan günler için orda bulunmak zorundadır.


Maddi Durum

Etkinlik için toplanacak ücretin ne olacağını şimdiden söylemek mümkün değil elbette. Herkesin bildiği gibi katılımcı sayısı ne kadar fazla olursa etkinlik ücreti o kadar düşük olur. Bu sene ülkenin ekonomik durumu bize maliyeti düşürecek alternatif yollar aramaya mecbur bıraktı. Denizli etkinliği için halihazırda birçok Belediye ile ( özellikle ulaşım konusunda ) destek talep ettiğimiz görüşmeler devam etmekte. Sadece gidiş-dönüş için otobüs desteği bile alsak etkinlik maliyetine dolayısıyla sizden çıkacak paraya önemli etkisi olacaktır. Kişisel giderleriniz olan Konaklama ve Yemek konusunda da Sponsorluk veya Denizlide'ki kamu kuruluşlarından yardım görüşmeleri yapılıyor. Sizlerden de Ulaşım, Konaklama, Yemek gibi konularda Sponsorluk ayarlayabilecek veya farklı şekilde yardımı dokunabilecek kişilerin yardımlarını bekliyoruz. Kişi başı etkinlik maliyeti etkinliğin giderleri belirlendikten sonra tahmini katılımcı sayısına göre duyurulur fakat kesin katılımcı listesi belirlenene kadar bu ücret sadece fikir sahibi olmanızdan öteye geçemeyecektir.

Etkinliğe melez olarak ya da doğrudan Eğitim Kampı amacıyla da gidilse araç, gidiş ve dönüş yolunda aynı yakıtı yakacaktır. Dolayısıyla ne amaçla gidiliyor olursa olsun gidiş-dönüş yakıt masrafı tüm seviyeden öğrenci ve pilotlara paylaştırılır. Fakat melez bir etkinlikte örneğin 2 gün başlangıç eğitimine ayrıldıysa, bu 2 günün kaptan/eğitmen konaklama vb. masrafları sadece Başlangıç Eğitimi öğrencilerine yansıtılır. Unutmayın, görevliler sizin için ordalar.



Take Off Ücreti

Maddi durum içinde gözden kaçmaması ve kişisel harcamaya girdiği için ayrı bir konu başlığı olarak açılmıştır. Denizli Dinamit Tepe take off ücreti alınan nadir uçuş bölgelerindendir.

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam sorti başı 25 TL, Günlük 50 TL gibi bir meblağ idi. Bu sene güncel fiyat konusunda pazarlık yapmadık ama tahmini günlük kişi başı 100 TL civarında olacaktır.


Başlangıç Eğitimi

Gönülden geçen Başlangıç Eğitimi 'nin bitirilip Denizli 'ye Eğitim Kampı amacıyla gidilmesidir fakat elde olmayan sebeplerle melez bir etkinlik yapılması durumunda ne olacak ?

İlk etaptaki amaç doğal olarak Başlangıç Eğitimi 'ni bitirmektir. Bunun için etkinlik öncesinde başlangıç eğitiminin yapılacağı günler belirlenir ve öğrencilerin bu günlerde orda bulunması zorunludur. Başlangıç Eğitimi 'ni bitirenler erken ayrılabilir fakat öğrencinin belirlenen günlere geç katılmasına izin verilmez.

Başlangıç Eğitimi 'ni bitirenlerin BPE 'ne geçişleri Denizli 'de kararlaştırılır. Yani eğitimi biten öğrenciler Dinamit Tepe 'den irtifa uçuşları ile BPE 'ne geçmiş olurlar.

Bazı kişilerin BPE 'ne geçişleri kabul edilmeyebilir. Malzeme durumu, uçuş güvenliği vb. bunda etkili olabilir. Bu durum her ne kadar üzücü bir durum hatta karar vermesi de zor olsa da yapacak bir şey yoktur.


Gün Sayısı

Etkinliğin gün sayısı etkinlik öncesinde katılımcı sayısı, etkinliğin amacı, maddi durumlar dikkate alınarak belirlenir. Ayrıca etkinlik esnasında etkinliğin verimi ve meteorolojik şartlar dikkate alınarak gün sayısı kısaltılabilir yani 1 gün erken dönüş yoluna çıkılabilir. Etkinliği uzatmak nadir yapılan bir hareket olup, bu karar katılımcılara aittir.

Denizli kampı için 3 farklı gün tanımı vardır :
  1. Toplanma / Çıkış / Gidiş günü
    1. 21:00 gibi bir toplanma saati belirlenir.
    2. Malzemeler yüklenir ve yola çıkılır.
    3. Gece yolculuğu yapılır.
    4. Sabah Pamukkale'de otele yerleşim yapılır.
  2. Uçuş günü
    1. İlk uçuş günü yer çalışması ve alçak tepede geçer.
    2. Gece yolculuğu yapıldığı için kaptanın dinlenme süresi bu aşamada gerçekleşir.
    3. Başlangıç Eğitimi için gelindi ise 2. uçuş günü de alçak tepede geçer.
    4. Aksi takdirde 2. uçuş gününden itibaren Dinamit Tepe'den uçuşlar başlar.
    5. Belirlenen uçuş günü sayısının sonuna kadar etkinlik amacına göre faaliyet gerçekleştirilir.
    6. Son uçuş günü, gün sonuna kadar değerlendirilir.
  3. Dönüş günü
    1. Dönüş günü herhangi bir uçuş faaliyeti yapılmaz.
    2. Bir önceki günden varsa katlanmayan malzemeler katlanır.
    3. Bahar dönemine hazırlık için paketleme değişecekse bu işlemler yapılır.
    4. Araç yüklenir ve dönüş yolculuğu başlar.
Denizli için Toplanma / Çıkış / Gidiş günü etkinliğin gün sayısına dahil edilmez. Yani 7 günlük bir Denizli etkinliği derken 6 uçuş günü ve 1 dönüş gününden bahsedilir.


Belge / Sertifika Durumu

Bildiğiniz gibi uçuş eğitimlerimizde herhangi bir belge vermiyoruz daha doğrusu veremiyoruz. Üniversite kulüplerinin/topluluklarının mevzuat gereği belge verme yetkisi bulunmamakta hatta böyle bir mevzuat da bulunmamaktadır. Belge verebilmek için yan kuruluşlardan/oluşumlardan destek almak gereklidir.

Denizli'de uçuş yapmak için belge zorunluluğu vardır. Belge olmadığı halde uçuş yapmak için de üniversiteden resmi yazı gereklidir. Bu işlemler resmi işlemler olmak üzere yönetimin işidir. Bu tarz resmi işlemlerin örnekleri :
Ulaşım Durumu

Ulaşım konusu her zaman olduğu gibi kulüp tarafından organize edilecektir. Fakat erken ayrılma durumlarında şehirler arası seyahat durumu kişinin kendi sorumluluğundadır.


Bulundurmanız Gerekenler

Etkinlikte Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler






Daha Fazla Bilgi Edinin :
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#2

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

 ! Mesaj kısım: UYARI !

Tarihlere bakarak bir çıkarım yapmayın. Yazılanları iyi okursanız, sadece fikir sahibi olmanız için yazıldığını anlayacaksınız.



Denizli faaliyetinin maddi planını yapabilmemiz için katılımcı sayısının net olarak belirlenmesi gerektiğini ilk mesajda anlattık. Fakat bu aşamada net bir karar istemek biraz iyimser olur. Dolayısıyla kesin kararınızın olmadığının farkında olarak sizlere kamuoyu yoklaması açacağız. Bu sayede etkinliğin nasıl bir katılımcı profili olduğu konusunda fikir sahibi olabiliriz. Bu aşamadan sonra araç durumunu şekillendireceğiz. Çünkü etkinlik maliyetinin en önemli gider kalemi araç ya da araçların masrafları olacaktır.

Sizlerden katılım bilgisi istemeden önce tarihler hakkında biraz bilgilendirme yapalım. Fakat etkinliğin kesin tarihinin etkinliğe sayılı günler kala kararlaştırılacağını sakın unutmayın.

Tarih konusunda ilk bilmeniz gereken 1. mesajda da yazdığı gibi etkinliğin bütünleme sınavları sonrasında yapılacak olmasıdır. Fakat bütünleme sınavlarının son günü cumartesi gününe denk geldiği için, sınav takvimi açıklanıp kimsenin cumartesi günü için bir engeli bulunmuyorsa etkinlik 28 Oca 2023, Cmt günü de başlayabilir. Bu durumda Toplanma / Çıkış / Gidiş günü 27 Oca 2023, Cum günü saat 21:00 gibi olacaktır.

İkinci olarak etkinlik hafta sonunu kapsayacak şekilde olacaktır. Çünkü aramızda mezun ve çalışan öğrenci pilotlar bulunmaktadır. (Bu insanlara kapınızı açarak bu durumu da baştan kabullenmiş olursunuz.) Çalışanların mümkün olan en kısa hafta içi günleri izin alarak etkinliği bir şekilde bitirmeye çalışmak gereklidir. Bir kişinin bile izin almakta sıkıntı yaşaması etkinlik planlaması konusunda bizi zorlayacaktır. Tabi bu durumda nasıl bir aksiyon alınacağının son kararı eğitmenlere aittir. Kimseyi mağdur etmemek önemli olsa da grubun genelini de düşünmek zorundayız.


Toplanma / Çıkış / Gidiş Günleri

Etkinlik hafta sonunu kapsayacak şekilde olacağı için Cumartesi ve Pazar günlerinin Toplanma / Çıkış / Gidiş günü olmayacağını şu anda bile rahatlıkla söyleyebiliriz.

Herkes hafta içi 3 gün izin kullanabiliyorsa Toplanma / Çıkış / Gidiş günü Salı olabilir. Bu durumda Çarşamba-Perşembe-Cuma izin almışsınız demektir. Bu 3 günü hafta sonu ile birleştirerek 5 günlük bir süreniz olur. Farklı bir senaryo olarak Toplanma / Çıkış / Gidiş günü Cuma olabilir. Bu durumda da Pazartesi-Salı-Çarşamba izin almışsınız demektir.

Hafta içi 2 gün izin kullanabilen olursa da yukardaki senaryoya göre Toplanma / Çıkış / Gidiş günü Çarşamba olacaktır ya da yine Cuma günü olabilir. Yani ya Perşembe-Cuma günlerini ya da Pazartesi-Salı günlerini hafta sonu ile birleştirerek 4 günlük süreniz vardır demektir.


Gün Sayısı

Etkinliğin hafta sonunu nasıl kapsayacağı anlaşıldığına göre etkinliğin gün sayısı üzerinden alternatif bir etkinlik senaryosu oluşturalım. Tarihlerle kafanızı karıştırmadan sadece tek senaryo oluşturulacak ve bu şekilde kafanızda şekil oluşması sağlanacaktır. Tarihler yaklaştıkça bazı durumlar netleşecektir.

Öncelikle Denizli gibi uzak bir bölgeye 4 uçuş gününden daha az bir etkinlik yapmak mantıklı değil. Zaten 1 gün de dönüş yolunda geçeceği için oraya kadar gitmişken en fazla gün sayısı kullanılır. Fakat maddi durumlar, meteorolojik etkenlerle birlikte min 4 uçuş günü + 1 dönüş günü olarak 5 günlük bir etkinlik yapıldığı da olmuştur.

Etkinliğin max günü diye kesin bir kural yok tabi. İlerde bir çılgınlık yapıp 15 günlük etkinlik yapmak isteyen de çıkabilir. Mevcut şartlarda max 7 günlük bir etkinlik olacaktır. Bu da 6 uçuş günü + 1 dönüş günü şeklindedir.

Yukarda etkinlik min 4 uçuş günü olacak diye belirtildi. Fakat 3 uçuş günü şeklinde de olabilir. Bu durumda yani 3 uçuş günlük bir planlama yapıldığında etkinliğin amacı da değişecektir. Yani sadece Başlangıç Eğitimi amacıyla Denizli'ye gidilmiş olunur. Bu senaryodan bahsedilmeyecek olup alternatifler arasında bulunduğunu da unutmayın.

Buraya kadar min 5 günlük, max 7 günlük bir etkinlik planlandığını öğrendiniz.

Şimdi bunun ortalaması olan 6 günlük ( 5 uçuş günü + 1 Dönüş günü ) bir etkinlik senaryosu çizelim :
  • 03 Şub 2023, Cum
    • Toplanma / Çıkış / Gidiş günü
    • Örneğin 21:00
  • 04 Şub 2023, Cmt
    • Uçuş günü #1
    • BE öğrencileri katılımı zorunludur
    • Yer çalışması
    • Başlangıç uçuşları
  • 05 Şub 2023, Pzr
    • Uçuş günü #2
    • BE öğrencileri katılımı zorunludur
    • Başlangıç uçuşları
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
      • Başlangıcın bir sonraki güne sarkması durumunda 1 sortilik irtifaya çıkılabilir
      • Başlangıç tepesinin meteorolojik olarak uçuş vermemesi durumunda irtifaya çıkılabilir
  • 06 Şub 2023, Pzt
    • Uçuş günü #3
    • Başlangıç Eğitimi bittiği takdirde isteyen BE öğrencisi ayrılabilir.
    • BPE 'ye geçişi kabul edilmeyen BE öğrencisi ayrılabilir.
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
    • Başlangıç uçuşları
      • Başlangıç bitmediği takdirde yarım gün devam edilebilir
      • Dinamit Tepe 'nin meteorolojik olarak uçuş vermemesi durumunda başlangıç tepesi kullanılabilir
  • 07 Şub 2023, Sal
    • Uçuş günü #4
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
  • 08 Şub 2023, Çar
    • Uçuş günü #5
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
  • 09 Şub 2023, Per
    • Dönüş günü
    • 22:00 @İstanbul
    • Herhangi bir uçuş faaliyeti yapılmayacaktır.


Yukardaki tarihler sadece fikir sahibi olmanız açısından belirtilmiştir :
  • Toplanma / Çıkış / Gidiş günü "Salı"ye ya da "Çarşamba"ya kayabilir.
  • 1 hafta sonrasına sarkabilir.
  • 28 Oca 2023 tarihinde olabilir.
  • Etkinliğin gün sayısı 6-9 arası değişebilir
  • vb.
Özetle net olan bir şey yok şu an için.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#3

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

2022 Dönem Yarıyıl Denizli Hafta İçi Katılım Durumu

Hafta içi katılım durumları için kamuoyu yoklamasına her seviyeden pilotun yanıt vermesi zorunludur.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#4

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Etkinlik tarihi için yeni gelişmeleri Whatsapp grubundan duyurmuştuk. Şimdi genel bir toparlamak gerekirse. Etkinlikten yaklaşık 2 ay önce Belediye ve Okuldan ulaşım veya diğer konularda yardım talep etmiştik. Uzun uğraşlar sonucunda İstanbul - Denizli gidişi için Esenler Belediyesi, Denizli - İstanbul Dönüşü için okuldan yardım almayı başardık. Yani en büyük etkinlik gideri olan Gidiş - Dönüş yolunu neredeyse ücretsiz halletmiş olduk. Bu söylediklerimden okulun yardımı tamamen kesinleşti, Esenler belediyesinin yardımı son onayları beklemekte %85 oranında netleşti diyebiliriz. Ulaşım konusunu bu şekilde yardımla halletmemizin bazı sonuçları oldu. Meteorolojik durumdan ve bizim planlamamızdan bağımsız olarak Etkinlik gidiş ve dönüş tarihi araçların müsaitliklerine göre belirlenmiş oldu. Daha önceki yıllarda direkt olarak İstanbul'dan araçlar kiralanıp Denizli'ye gidiliyordu. Bu sene geliş gidiş için ayrı, şehir içinde kullanacağımız araçlar ayrı ayarlandı. Bunun da şöyle bir avantajı oldu geçen sene oluğu gibi 3-4 gün yağış olur uçuş yapamazsak durduğumuz yerden günlük araç kirası ödemek durumunda değiliz.


Daha önceki mesajlarda bu tarz kampların çok önceden planlandığı, etkinlik tarihi yaklaştıkça ilk 1-2 günün havasını kestirsek bile sonraki günlerde ne olacağını bilemeyeceğimizi söylemiştik. Anlık verilere göre gittiğimiz ilk günlerde hava durumu çok iç açıcı değil tabi sonrasını bilemeyiz. Yaklaşık 8-9 günlük bir kamptan tam verim zaten beklenmez özellikle kış aylarında bu verimlilik oranı daha da düşük olabilir. Ama yine de Uçmak için gitmek gerekir... Başlangıç eğitiminin tamamlanması ve ilk irtifa uçuşlarınız için bize 3 verimli gün yeterli. Bu kamplar sadece uçuş amacıyla yapılmaz. Güz dönemi gibi etkinlik anlamında kısır geçen aylardan sonra bütün seviyeden pilotların bir arada bulunup mental olarak hem spordan hem kulüpten uzaklaşmamaları hedeflenir. Özellikle Denizli kampını sadece bir uçuş faaliyeti olarak değil bir kulüp etkinliği olarak değerlendiririz. Özellikle aramıza yeni katılan arkadaşların bizlere ve kulübe alışması, kulüp işleyişine dahil olması açılarından da önemli bir etkinliktir.


Bu seneki Denizli faaliyetinin hava durumu ve diğer konuların bilgilendirmesini 31.01.2023 saat 21:00 @skype üzerinden yapılacaktır.


2022 Dönem Yarıyıl Denizli Hafta İçi Katılım Durumu Başlığına baktığımızda genel olarak hafta içi katılım durumlarında sorun yaşayan sayısı oldukça az. Bu yüzden verimi artırmak için gün sayısını imkanlar dahilinde uzun tutmaya çalıştık. Hatta kulüp tarihinin en uzun kamplarından biri olacak şekilde planlama yapıyoruz.


Plan ve tarihler yeterince netleşti. Faaliyet takvimi aşağıdaki gibidir:

Not: Şuan ki planlamaya göre kamp süresince Başlangıç Eğitiminin bitirilmesi hedeflenmektedir. Yani süreç beklediğimiz gibi ilerler ve başlangıç eğitimi tamamlanırsa ilgili günlerde etkinliğe katılmayan başlangıç arkadaşlarımız doğal olarak elenmiş olur. :(

  • 03 Şub 2023, Cum
    • Toplanma / Çıkış / Gidiş günü
    • Örneğin 21:00
  • 04 Şub 2023, Cmt
    • Uçuş günü #1
    • BE öğrencileri katılımı zorunludur
    • Yer çalışması
    • Başlangıç uçuşları
  • 05 Şub 2023, Pzr
    • Uçuş günü #2
    • BE öğrencileri katılımı zorunludur
    • Başlangıç uçuşları
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları veya anlık verilere göre Kartopu Savaşı :)
      • Başlangıcın bir sonraki güne sarkması durumunda 1 sortilik irtifaya çıkılabilir.
      • Başlangıç tepesinin meteorolojik olarak uçuş vermemesi durumunda irtifaya çıkılabilir.
      • Hiçbiri olmazsa traverten ve antik şehir gezilebilir. :)
  • 06 Şub 2023, Pzt
    • Uçuş günü #3
    • Başlangıç Eğitimi bittiği takdirde isteyen BE öğrencisi ayrılabilir.
    • BPE 'ye geçişi kabul edilmeyen BE öğrencisi ayrılabilir.
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
    • Başlangıç uçuşları
      • Başlangıç bitmediği takdirde yarım gün devam edilebilir.
      • Dinamit Tepe 'nin meteorolojik olarak uçuş vermemesi durumunda başlangıç tepesi kullanılabilir.
  • 07 - 10 Şub 2023
    • Uçuş günü #4-7
    • BPE+ Dinamit Tepe uçuşları
  • 11 Şub 2023, Cumartesi
    • Dönüş günü
    • 10:00 @İstanbul
    • Herhangi bir uçuş faaliyeti yapılmayacaktır.
Etkinlik başvuru formunu son ve kesin müsaitliğinize göre doldurunuz.
Daha Fazla Bilgi Edinin :
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#5

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Herkesin bildiği gibi bir etkinliğin net ücreti, etkinlik bittikten sonra belirlenir. Etkinliğin öncesinde ise yapılan mali planlamaya göre etkinlik için toplanacak ücret belirlenir ve duyurulur.

Kamp için Blok Etkinlik Başvuru Formu açıldı, henüz yanıtlar tamamen toplanmadığından bazı kabuller yapılarak toplanacak ücret belirlenmeye çalışılmıştır. Yapılan kabuller neticesinde belirlenen toplanacak ücrette hata payı da olsa kafanızda fikir oluşması amaçlanmıştır. İlerleyen günlerde katılımcı sayısı netleştiği zaman toplanacak ücret de netleşecektir.

Aşağıda bazı kabuller yapılmıştır. Bu kabullere göre hesap yapılmıştır.


Yapılan kabuller :
  1. Mesaj #4 'de belirtilen etkinlik senaryosu üzerinden ücretlendirme yapılmıştır.
    1. 8 günlük ( 7 uçuş günü + 1 dönüş günü )
  2. Denizli içi 2 araç kiralanacaktır.
    1. 16 kişilik
  3. 22 BE öğrencisi katılım sağlayacak.
    1. Katılacak BE öğrencisi arttıkça maliyet düşecektir.
    2. Katılması beklenen max sayı 31 'dir.
      1. Bkz. BE Grubu
    3. Bazı yıllar ya işi çıkan ya vazgeçen birileri olur.
    4. 9 kişi fire verdiğimizi düşünelim.
  4. 20 BE öğrencisi ile yola devam edilecek.
    1. Umuyoruz eleme yapmak durumunda kalmayız ama sporun doğası gereği mecburiyettir.
    2. Elenen 2 kişi, BE bitince ki planlamaya göre 3. günün sabahı ayrılabilir.
    3. Yola devam edilen 20 kişi, BE bitince ki planlamaya göre 3. gün ile birlikte BPE olmuş olacak.
  5. 10 BPE+ geliyor.
    1. Katılması beklenen max sayı 14 'tür
    2. BPE+ = BPE, KPE, PE öğrencileri demektir.
    3. Bu kişilerin 3. gün sabahı katılmasıyla ilk günden katılması arasında etkinlik ücreti açısından fark yoktur. Tek farkı ilk 2 günün kişisel masrafları (konaklama ve yemek) olacaktır.
    4. Bu kişilerin etkinlikten erken ayrılmadıkları, yani etkinliğin son gününe kadar durdukları kabul edilmiştir.
  6. 10 Görevli
    1. 14 BPE+ arasından etkinliğin öncesinde belirlenen 10 kişiden oluşur.
    2. Görevliler, BE eğitimi için belirlenen günlerde orda bulunmak zorundadır.
    3. Görevlilerin yalnızca konaklama masrafları BE tarafından karşılanır.
  7. 2 Eğitmen
    1. Eğitmen masrafları, etkinliğin gününe göre her seviyeden öğrenci pilotlar tarafından karşılanır.
  8. 2 Kaptan
    1. Kaptan yemek masrafları şirket ile konuşulacaktır. Henüz net değil.
    2. Ne amaçla gidiliyor olursa olsun, nerden katıldığınızın, kaç gün katıldığınızın da bir önemi olmamakla birlikte malzemelerin etkinlik bölgesinden kulüp odasına ulaşımı için araç dönüşte aynı yakıtı yakacağından, bu yakıt masrafı pilotaj fark etmeksizin herkes tarafından karşılanır. Ancak bu etkinlik gidiş - dönüş ücretsiz olacağından hesaba dahil edilmemiştir.
  9. Yerel ve Denizli içi ulaşım ( tepe in-çık )
    • Bu masraf günün amacına göre ilgili pilotlar tarafından karşılanır.
    1. Yakıt ücreti 22 TL/lt olarak hesaplanmıştır.
    2. Araç kiralama/yevmiye mevcut fiyatı araç başına 750 TL/gün ( tam fiyat iki gün sonra netleşecek )
    3. Köprü-Otoban ücreti yok
    4. Market vb. ortak giderler için 500 TL/gün
  10. Konaklama ücreti yemek hariç 100 TL/gün
    1. Konaklama ücreti ayarlandı fiyat nettir.
    2. Tam katılım sağlayan max 7 gece konaklayacak.
    3. 2 eğitmen
      1. 7 gece konaklama
    4. 10 görevli
      1. 3 gece konaklama
  11. Kahvaltı + Akşam yemeği = 130 TL
    1. Yemekle ilgili ayarlamalar yapılmaktadır.
  12. Take off ücreti = 100 TL/gün, sorti 50 TL
    1. Take off ücreti, pilotaj farketmeksizin kişisel masraftır.
    2. Etkinlik ücretine dahil değildir.
    3. Sadece eğitmenlerin ücretleri, etkinlik ücretine dahil edilir.


Toplanacak ücretler :
  1. BE Öğrenci:1500 TL
  2. BPE+ : 900 TL
Not: Etkinlik içinde hesapla kitapla çok fazla uğraşmamamız için belirtilen pilot seviyelerinden standart ücret toplanacaktır. Etkinliğe katılım sağlanan gün, kişi sayısı, elenme vs durumlarına göre etkinlikten sonra yapılacak mali analiz sonucunda gerekli olursa iadeler yapılacaktır.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Yalçın
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 472
Kayıt: 11 Şub 2019, Pzt, 01:30
Tam Adı: Mahmut Yalçın
Kulüp ID: 2018017

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#6

Mesaj gönderen Mahmut Yalçın »

Pamukkale videoları 2017 - 1 1097. videodan itibaren pamukkale başlangıç
1120. video kritik

Dinamit uçuş planlaması go pro videosu
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 130
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

Re: 2022 Dönem Yarıyıl Denizli Planı

#7

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

Herkesin bildiği gibi bir etkinliğin net ücreti, etkinlik bittikten sonra belirlenir. Etkinliğin öncesinde ise yapılan mali planlamaya göre etkinlik için toplanacak ücret belirlenir ve duyurulur.
Denizli kampımız için yapılan mali planlamalar sonucu hesaplanan etkinlik ücreti mesaj #5'te belirtilen tutarlara yaklaşık çıkmıştır. Etkinlik içinde hesap işleri ile fazla uğraşmamamız için belirtilen pilot seviyelerinden standart ücret toplanacaktır. Etkinliğe katılım sağlanan gün, kişi sayısı, elenme vs durumlarına göre etkinlikten sonra yapılacak mali analiz sonucunda gerekli olursa iadeler yapılacaktır.

Toplanacak ücretler :
  • BE Öğrenci: 1550 TL
  • BPE+ : 950 TL
Bu toplanacak ücret sadece etkinlik ücretidir. Kişisel masraflar(konaklama, yemek, take off) için yapılacak ödemeler ayrı şekilde düzenlenip ödemeler yapılacaktır.


Etkinlik içinde nakit para muhafazası ile uğraşmak istemediğimizden ödemeyi ibana göndermek zorunludur.
Her etkinlik için farklı bir iban paylaşılır. Lütfen ibanı kontrol edin ve eski hesaplara göndermeyiniz.

Belirtilen bedeli aşağıda verilen hesap bilgilerine gönderiniz :
  • Banka :
    • QNB Finansbank ( EnPara )
  • Hesap sahibi :
    • @Nilay Telbakıroğlu (Hüveyda Nilay Telbakıroğlu)
  • Iban :
    • TR26 0011 1000 0000 0119 6368 33
Kilitli