En yakın Başlangıç Eğitiminden haberdar olmak için formu doldurunuz. - ytuhavk.org/iletisim

YTÜ Öğrencisi Olmayanlar Hk.

2023 - 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi Duyuruları & Haberleri

Moderatörler: Zeynep Türkmen, Beyza Gül Atabey, Nilay Telbakıroğlu, Şükrü Ayyıldız

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Nilay Telbakıroğlu
Mesajlar: 129
Kayıt: 18 Eki 2021, Pzt, 01:46
Tam Adı: Hüveyda Nilay Telbakıroğlu

YTÜ Öğrencisi Olmayanlar Hk.

#1

Mesaj gönderen Nilay Telbakıroğlu »

2023 Güz döneminde fahri üye alımı yapılacaktır. Fahri üye alımlarında aşağıda anlatılmaya çalışıldığı şekilde sınırlı kontenjan uygulaması yapılacaktır.

---

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olmayanlarla ilgili web ve forum sayfamızın "Sıkça Sorulan Sorular" kısmında bu durum açıklanmaya çalışılmış olsa da dönemlere göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Ali Aytaç yazdı: 05 Eyl 2013, Prş, 04:49
5. Yamaç Paraşütü eğitimleriniz sadece YTÜ öğrencilerine yönelik mi ? Dışarıdan katılım kabul ediyor musunuz ?
Yamaç Paraşütü eğitimlerimiz genel olarak YTÜ öğrencilerine açıktır. Bunun yanında YTÜ mezunları, akademik ve idari personeline de fahri üyelik ile sınırlı kontenjan limitlerinde eğitim verebilmekteyiz. Üniversitesinde aktif havacılık kulübü bulunmayan yamaç paraşütüne istekli öğrencilerin talebini değerlendirmeye çalışıyoruz.

Bu durumlar kulüp yönetimi ile ilgili olmayıp, kulübümüzün bağlı bulunduğu üniversite yönetimi ile ilgilidir. Bu durumlar da senelere göre değişkenlik gösterebilir. Güncel bilgi için duyuruları takip edebilir ya da iletişime geçebilirsiniz.


YTÜ Öğrenci Kulüpleri Yönergesi – 2017 madde 10.3. gereği ;
Kulüp Üyeliği, Üye Hakları ve Üyelikten Çıkarılma

10.3. Bir öğrenci birden fazla kulübe üye olabilir ancak birden fazla kulüp yönetim kurulunda yer alamaz. Üniversite akademik ve idari personeli, mezunları, üniversiteden ayrılmış öğretim elemanları, üniversite ve kulübe önemli katkıları olanlar kulüp Yönetim Kurulu kararı ile fahri üye olabilirler. Fahri üyeler kulüp organlarında görev alamazlar ve oy kullanamazlar ancak kulüp etkinliklerinde görev alabilirler.

Kulübümüzün YTÜ Öğrenci Kulüpleri Yönergesi ile çelişen kararlar alması, kulüp faaliyetlerinin aksaması / durdurulması gibi olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla bu durumlar kulüp yönetimi ile ilgili olmayıp, bağlı bulunduğumuz SKS Daire Başkanlığı - Kültür Hizmetleri tarafından yürütülen bir durumdur.


Ön başvuru formunda üniversite olarak "Diğer" seçeneğinin bulunması, YTÜ mezunu olup diğer üniversitelerde yüksek lisans vb. öğrenimine devam eden öğrenciler içindir. YTÜ mezunlarının başvuruları, belirli kontenjan limitleri dahilinde fahri üye olarak kabul edilmektedir.


Üniversitesinde aktif bir havacılık kulübü bulunmayan yamaç paraşütüne istekli öğrencilerin de ön başvurularını kabul etmekle birlikte yukarda da anlatılmaya çalışıldığı üzere nihai karar kulüp yönetimi ile ilgili değildir.


YTÜ mezunu bile olsa fahri üyelerin başvurularında kontenjana dikkat edilmektedir. Sonuç olarak kulübümüzün kuruluş amaçlarından biri YTÜ öğrencilerinin sportif havacılık faaliyetleri ile tanışması ve üniversitemizi temsil etmesidir. Kulübün bürokratik işlemleri yönetim kurulu tarafından yapılır. Kulüp yönetiminde olmak için YTÜ öğrencisi olma zorunluluğu bulunduğundan ayrıca kulüp sisteminin devamlılığını göz önüne aldığımızda YTÜ öğrencilerinin haklarını hem kontenjan sınırlaması ile hem de pozitif ayrımcılık ile korumaya çalışıyoruz.
Cevapla